Over ons

HWC Opleidingen, het instituut voor het opleiden, bij- en nascholen in de (kraam)zorg.

Over ons

HWC Opleidingen streeft ernaar hét instituut te zijn voor het opleiden, bij- en nascholen van professionele kraamverzorgenden. In 2015 zijn we begonnen met het organiseren van trainingen en we bieden inmiddels alle door het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) verplicht gestelde bij- en nascholingen aan. Om ons aanbod nog completer te maken, zijn we in 2020 begonnen als kraamzorg opleider. De Opleiding tot Kraamverzorgende loopt inmiddels al enkele jaren.

Als kleinschalige kraamzorg opleider is onze verbinding met de dagelijkse praktijk van de kraamzorg ijzersterk en kunnen we persoonlijke aandacht en begeleiding op maat garanderen. We werken nauw samen met het KCKZ (namens wie we accreditatiepunten toekennen) en het College Zorgopleidingen (CZO, namens wie we de Opleiding tot Kraamverzorgende aanbieden).

In 2015 is HWC Opleidingen gestart in Gouda (Zuid-Holland). Inmiddels is er ook een vestiging in Helmond (Noord-Brabant) bijgekomen. Opleidingen, trainingen en cursussen kunnen op beide locaties worden gevold. Daarnaast heeft HWC Opleidingen een uitgebreid online aanbod. In onze online leeromgeving kunnen verschillende opleidingen en trainingen gevolgd worden. Zelfs de Opleiding tot Kraamverzorgende kan grotendeels online gevold worden.

Ons onderwijsaanbod richt zich op:
– Kraambureaus die nieuwe professionals willen opleiden
– Kraambureaus die hun personeel willen bij- en nascholen
– Gediplomeerde kraamverzorgenden (waaronder ZZP’ers)
– Kersverse of aanstaande ouders

Omdat wij als geen ander weten dat werk in de kraamzorg maatwerk is, bieden wij dit maatwerk ook aan onze klanten. We kunnen de volledige administratie van bij- en nascholing overnemen voor een gunstige prijs (onze bijscholingspakketten) en willen met elke klant om de tafel om te kijken hoe wij onze diensten op maat kunnen aanbieden.

Onze leslocatie in Gouda

Het kantoor van HWC Opleidingen
Het kantoor van HWC Opleidingen
Kantoor HWC Opleidingen

Onze leslocatie in Helmond

Kantoor HWC Opleidingen
Kantoor HWC Opleidingen
Kantoor HWC Opleidingen