EHBO Basis

Met een EHBO examen bij HWC Opleidingen voldoe je aan de strengste Europese wetgeving.

EHBO Basis

EHBO Basis

Tijdens deze training leer je de basishandelingen die van pas komen bij noodsituaties. Hieronder vallen de EHBO voor volwassenen, kinderen én pasgeborenen. De training bestaat uit een voorbereidend online gedeelte en een klassikaal praktijkgedeelte. Deze training is voor professionals in de zorgsector.

Met een EHBO-examen bij HWC Opleidingen voldoe je aan de strengste Europese wetgeving. Handle With Care Opleidingen is erkend door NIKTA als exameninstituut voor het afnemen van Acute Zorg examens.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van van de preventieve trainingen zoals de EHBO Training, Reanimatie en/of Eerste Hulp aan Kinderen geheel of gedeeltelijk. Kijk voor een compleet overzicht van de vergoedingen op de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Na het inschrijven en het betalen van de training, kan je de factuur bij je zorgverzekeraar declareren.

VOOR WIE?

Deze training is voor iedereen die geschoold en geoefend wil blijven in het verlenen van eerste hulp (voor thuis of op het werk).

DE TRAINING BEHANDELT DE VOLGENDE ONDERWERPEN:

De training bestaat uit een e-learning- en een praktijkgedeelte. De e-learning bevat alle theorie ontremd dit onderwerp. Hierna ga je je verdiepen in het praktijkgedeelte.

De praktijktraining duurt 5 uur inclusief pauze.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

 1. Eerste schakel in de hulpverleningsketen (kind en volwassenen)
 2. Ontwikkeling en preventie kind
 3. Verlenen van eerste hulp: ademhalen (kind en volwassenen)
 4. Verlenen van eerste hulp: bewustzijn (kind en volwassenen)
 5. Verlenen van eerste hulp: circulatie (kind en volwassenen)
 6. Wonden en breuken (kind en volwassenen)
 7. Overig letsel (kind en volwassenen)
 8. Reanimatie (kind en volwassenen)
 9. AED

Na het behalen van de e-learning in combinatie met het praktijkgedeelte ben je in het bezit van een geldig EHBO en Reanimatie diploma voor 2 jaar.

Let op, voor kraamverzorgsters met een KCKZ registratie die werkzaam zijn in een partus poule moet deze training elk jaar herhaald worden.

WAT KRIJG JE NOG MEER

 • Interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen
 • Vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)
 • Lesstof wordt op het werkveld aangepast
 • Inclusief eten en drinken
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Theorie en praktijk dag, theorie toets, NIKTA erkend examen
 • Accreditatie bij het KCKZ

RESULTAAT:

NA HET BEHALEN VAN HET CERTIFICAAT KUN JIJ:

 

 • Ben je getoetst op praktische vaardigheden. Bij een voldoende resultaat ontvangt je een aantekening Herhaling Eerste Hulp.
 • Na het behalen van de e-learning in combinatie met het praktijkgedeelte ben je in het bezit van een geldig EHBO en Reanimatie diploma voor 2 jaar.Let op, voor kraamverzorgsters met een KCKZ registratie die werkzaam zijn in een partus poule moet deze training elk jaar herhaald worden

DEZE TRAINING  VOLGEN?

MELD JE NU AAN!

TESTIMONIALS

Ik wil je bedanken Diana, echt heel erg bedanken! Jouw cursus psychiatrie in het kraambed is echt geweldig en je laat mensen gewoon zien dat ook via e-learning alles mogelijk is! Echt geweldig, veel nieuwe inzichten en kennis opgedaan, ga zo door!

Lynn, Kraamspecialist

TESTIMONIALS

Ik dacht dat ik wel wist wat ik moest doen en dat ik niemand nodig had om mij als professional neer te zetten, maar Diana liet mij de verschillende stappen zien en hield mij bij de les. Door in haar te investeren, had ik mijn coaching programma voor kwetsbare zwangeren binnen enkele maanden staan. Anders was het er waarschijnlijk nooit gekomen. Super bedankt!

Bianca, Coach voor kwetsbare zwangeren

TESTIMONIALS

“Nadat ik slechte ervaringen met bijscholingen en opleiders heb gehad, was ik er helemaal klaar mee. HWC Opleidingen, heeft een heel andere aanpak, dan wat ik gewend ben van opleiders, maar het resultaat is zo goed, duidelijk en uitgebreid dat je geen andere opleider meer nodig hebt.”

Tim, Begeleider probleem jongeren en tienermoeders

TESTIMONIALS

De training psychiatrie in het kraambed die ik bij HWC Opleidingen heb gevolgd, zorgde direct voor meer begrip voor mijn cliënten. Ik werk weer met plezier en begrip, zonder mezelf te verliezen. Met de tips die ik kreeg signaleer ik de spanningen veel eerder en kan ik ze snel aanpakken voor het  escaleert. Ik schrijf me graag in voor jullie volgende training!

Jessica, Kraamspecialist

Na opleidingen te hebben gevolgd en gewerkt te hebben in de geboortezorg en de GGZ, viel mij op dat veel van de problemen die mensen op latere leeftijd ondervinden, hun oorsprong hebben in de eerste levensjaren van een kind, of zelfs al perinataal ontstaan zijn.

Tijdens verdere studies en onderzoek merkte ik dat hier nog weinig over bekend is en dat hier veel meer mee gedaan kan worden.

Ik ben mezelf gaan bijscholen op mijn vaardigheden als trainer/coach, om niet alleen ouders maar vooral de professionals in de geboortezorg meer kennis en handvaten aan te reiken om een zwangere en een moeder zo goed mogelijk te kunnen begeleiden zodat zij in staat is om een gezond kind te bouwen. Want een gezond kind bouwen is vele malen makkelijker dan een beschadigde volwassene te repareren.

“WANT EEN GEZOND KIND BOUWEN IS VELE
MALEN MAKKELIJKER DAN EEN
BESCHADIGDE VOLWASSENE TE REPAREREN.”

Met Handle With Care Geboortezorg heb ik mijn kennis kunnen uitdragen aan een team van goed opgeleide en betrokken kraamverzorgenden, en heb ik zelf een schat aan nieuwe kennis en ervaring opgedaan. Zo kreeg ik de mogelijkheid om meer te bieden dan het hoogstnoodzakelijke, zodat we elk gezin en elk nieuw geboren kindje een duwtje kunnen geven in de richting van een mooie toekomst.

Handle With Care Opleidingen was een logische vervolgstap en aanvulling hierop. Door kraamverzorgenden een platform te bieden waar zij terecht kunnen voor gedegen opleiding en specialisaties bieden wij deze professionals de beste begeleiding voor de belangrijke en buitengewoon verantwoordelijke rol die zij spelen bij de begeleiding vaan (aanstaande) moeders en kind. Om het vak optimaal uit te oefenen speelt het bijhouden en vergroten van inhoudelijke kennis een grote rol.

Diana Bakker – de Koning – oprichter en trainer van Handle With Care Opleidingen

VEELGESTELDE VRAGEN:

HWC Opleidingen is een door het Kennis Centrum Kraamzorg erkend opleidingsinstituut. Enkele kenmerken van onze trainingen:
+ Wij bieden een interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen.
+ Het lesmateriaal bestaat uit een werkboek, een studieboek en diverse bijlagen met uitgebreide theorie.
+ Elke opleiding binnen Handle with Care Opleidingen wordt gegeven door ervaren trainers die zich nauw verbonden voelen met de praktijk.
+ Wij hanteren op onze locatie kleine groepen om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht en een optimale geoefendheid van de cursisten.

Er is geen examen, je wordt getoetst op praktische vaardigheden. Bij een voldoende resultaat ontvangt je een aantekening Herhaling Eerste Hulp. Deze training moet elk jaar worden herhaald.

De kosten voor de training Acute Verloskunde zijn €130,- en dit is wat bij de prijs is inbegrepen:

 • Theorie in de vorm van een e-learning
 • Praktijkles op locatie
 • Training van een ervaren verloskundige
 • Simulatie reanimeren pasgeborene
 • Simulatie bijzondere baringen
 • Certificaat
 • Bijschrijven van KCKZ accreditatiepunten
 • Eten en drinken (als de training bij ons op locatie gegeven wordt)

Het adres van de HWC trainingslocatie is:

HWC Opleidingen
Zwolleweg 12
2803 PS Gouda