Bilirubinemie/geelzien


Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
57

Bilirubinemie komt het meeste voor in de eerste paar dagen na de geboorte. De kans dat het voorkomt in de kraamweek is dus zeer aanwezig. Maar hoe signaleer je het geelzien en wanneer is het zorgelijk en moet je verdere stappen ondernemen? Wanneer wordt bilirubinemie hyperbilirubinemie? 

In deze training leer je wat bilirubinemie is, hoe het ontstaat en hoe het kan omslaan naar hyperbilirubinemie. Het is belangrijk om te weten wat normaal is, om een afwijking te signaleren. 

In de kraamweek heb je een belangrijke rol om vroegtijdig afwijkingen te signaleren en hiernaar te handelen. Deze training geeft je houvast, signalen om op te letten en de nazorg te kunnen bieden aan een pasgeborene. Je kunt ouders begeleiden in het traject van controle en behandeling.  

Bovenal weet je na afloop van deze training dat preventie voorop staat!  

Hoe werkt deze E-learning:

Je ontvangt bij deze online training een werkboek waarin je alle lesstof aantreft. Je doorloopt één voor één de video’s die voor elke module in jouw trainingsomgeving staan, en gebruikt jouw werkboek daarbij als naslagwerk. Lees deze stof goed door voordat je aan de volgende module begint. Na elke module maak je een toets, die door jouw trainer wordt beoordeelt en meeweegt voor het behalen van de training en je certificaat.

Coachingsgesprek

De E-learning bevat veel informatie en de aard van de leerstof kan ook persoonlijke gevoelens bij je losmaken. Daarom krijg je halverwege de training de mogelijkheid om een coachingsgesprek met je trainer in te plannen voor een coaching via video.

Gegevens voor het inplannen van het coachingsgesprek ontvang je later.

Toets en certificaat

Aan het einde van elke module doorloop je een toets en op het einde zal de trainer jouw eindresultaat voor alle toetsen beoordelen. Als je bent geslaagd, wordt het proces om je certificaat aan te vragen in gang gezet.

DOWNLOAD

WERKBOEK