Acute Verloskunde


Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
35
Begin
This training is currently closed

Welkom bij de training ‘Acute Verloskunde’ van HWC Opleidingen. Als kraamverzorgende assisteer je de verloskundige bij bevallingen. Natuurlijk heeft iedereen de hoop dat een bevalling goed verloopt, maar helaas treden er ook weleens complicaties op. Ook dan assisteer je de verloskundige en dus is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op deze situaties. 

In de training Acute Verloskunde (zowel in de online training als in de praktijktraining) gaan we in op de acute situaties die tijdens de partus kunnen optreden. We gaan in op wat de acute situaties inhouden, hoe je ze herkent en wat dan jouw taken zijn als kraamverzorgende. Daarnaast gaan we het hebben over de communicatie in acute situaties. Juist wanneer elke seconde telt, is het ontzettend belangrijk om onderling goed te communiceren. Tot slot gaan we in op een partus bij afwezigheid van de verloskundige. Hoe handel je wanneer je er alleen voorstaat als kraamverzorgende en de baby gereed is om geboren te worden? Daar gaan we je handvatten voor geven.

Hoe werkt deze training:

Voorafgaand aan de praktijktraining ontvang je bij deze online training een werkboek waarin je alle lesstof aantreft. Lees de stof goed door voordat je aan de volgende module begint. Wanneer je een module hebt doorlopen beantwoord je een aantal vragen in de digitale leeromgeving. Deze vragen zijn bedoeld om te controleren of je de lesstof goed hebt begrepen of dat je de lesstof beter nog een keer door kunt nemen. De resultaten op deze tussentijdse toetsen tellen niet mee voor het eindresultaat.

Aan het eind van de training maak je in de digitale leeromgeving de eindtoets. Heb je een onvoldoende behaald? Geen paniek: je mag de toets nog tot twee keer herkansen. Let op: het is een voorwaarde dat je voor de toets een voldoende behaald, voordat je deel mag nemen aan de praktijktraining.

Tot slot volg je een praktijktraining waarbij je de vaardigheden oefent die je in acute situaties nodig hebt. Deze praktijktraining duurt circa vier uur. Na het volgen van deze praktijktraining mag jij jezelf qua kennis en vaardigheden weer up-to-date noemen. 

Toets en certificaat

De training Acute verloskunde’ voldoet aan de verplichte eisen die het KCKZ stelt aan het onderwerp ‘Acute verloskunde en partusassistentie’ (registratieperiode 2019). Deze nascholing is geaccrediteerd in categorie C.  

De doorlooptijd van deze online training bedraagt tussen de twee en drie uur. Na het voltooien van deze online training volg je een praktijktraining van circa vier uur. Je ontvangt in totaal zes accreditatiepunten

Wanneer je geslaagd bent voor de eindtoets en de praktijktraining hebt gevolgd, wordt het proces om je certificaat aan te vragen en het bijschrijven van je accreditatiepunten in gang gezet.

Downloads